Korzystanie z witryny www.slodkieslone.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.
 
 

Zupa Porowa 

dodano: 30 Października 2012r.

Próbując różnych dań regułą jest, że smak jednych bardziej zapada w pamięć niż innych. Są zupy, które zrobię raz na spróbowanie, ale do nich nie wracam. Do zupy porowej wracam jednak bardzo często. To ukochane danie w mojej rodzinie, pożywne, rozgrzewające. Szczerze mówiąc inne zupy się nie umywają. Musicie koniecznie wypróbować!

 


Składniki
  • 250 gramów mięsa z piersi z kurczaka (zmielonego)
  • duży por-biała część
  • seler-ćwiartka
  • pietruszka-korzeń
  • 2 ziemniaki
  • cebula
  • 2 serki topione o smaku śmietankowym
  • woda
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kosteczkę natomiast pora w piórka a następnie smażymy na rozgrzanym oleju z łyżką masła-warzywa należy zeszklić a nie przypalić:) Warto je posolić wtedy puszczą sok. Do warzyw dodajemy starty seler i pietruszkę,zmielone mięso i ziemniaki pokrojone w kostkę. Smażymy aż do ścięcia się kurczaka. Gdy to nastąpi zalewany wszystko wodą-około 1,5 l wody. Całość gotujemy około 30 minut, dodajemy serek topiony oraz sól i pieprz do smaku.
HTTP://WWW.WRITINGNARRATIVEESSAY.COM


Smacznego!
zp8497586rq
zp8497586rq

 
 
(średnia ocen: 0.0)
 
 
Podaj wynik działania 4 - 7
Dodaj komentarz