Korzystanie z witryny www.slodkieslone.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.
 
 

Szybkie Ciasto z Rabarbarem 

dodano: 7 Czerwca 2012r.

Jest to klasyczne w smaku ciasto, które można urozmaicić dowolnym rodzajem owoców (np: czerwona porzeczka, truskawka, brzoskwinia). W moim przypadku był to rabarbar. Przepis jest bardzo łatwy ponieważ nie trzeba niczego ucierać ani ubijać:)

Składniki
  • 2,3 szklanki mąki tortowej
  • 1 szklanka cukru
  • 3/4 szklanki oleju
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • opakowanie cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 3 gałązki rabarbaru


 

Przygotowanie:

Rabarbar pokroić na małe kawałki i usmażyć na maśle z 4 łyżkami cukru-odsączyć z płynu i wystudzić. Pozostałe składniki  mieszamy ze sobą  mikserem  w kolejności: jajka, cukier + cukier waniliowy, sól, olej,mąka-partiami i proszek do pieczenia. Wylewamy masę na posmarowaną olejem i bułką tartą blachę.Rozkładamy owoce równomiernie na cieście i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 50-55 min do tzw. suchego patyczka.

 

Smacznego!
zp8497586rq

 
 
(średnia ocen: 0.0)
 
7
czerwiec
karmel-itka
ale ładnie wygląda! najprostsze, a jakie efektowne ;]
7
czerwiec
monika
dziękuję:)
7
czerwiec
mojetworyprzetwory
Wygląda imponująco! Pyszne i jakie ślicznie wyrośnięte....
 
Podaj wynik działania 10 - 1
Dodaj komentarz