Korzystanie z witryny www.slodkieslone.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.
 
 

Ślimaki z Ciasta Francuskiego 

dodano: 4 Lipca 2012r.

Ubóstwiacie gotowe ciasto francuskie? Ja tak!. Za to, że jest smaczne, łatwe w przygotowaniu z czymkolwiek i ratuje mnie z opresji. Oczywiście można je zrobić samemu, ale jak na razie nie mam natchnienia :-)  

Składniki
  • gotowe ciasto francuskie (350 g)
  • 5 szklanek truskawek pokrojonych na pół i pozbawionych szypółek
  • szklanka cukru

 Przygotowanie:
1) Na teflonowej patelni smażymy truskawki ze szklanką cukru. Po 30 minutach uzyskamy gęsty dżem. Studzimy.
2)Schłodzone ciasto rozwijamy  i dokładnie smarujemy cienką warstwą dżemu. Zwijamy w dość ciasny rulon i kroimy na 2 cm plastry. Układamy na blasze wyłożonej papierem  i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!

*Można użyć też dżemy, o gęstej konsystencji.
zp8497586rq
zp8497586rq

 
 
(średnia ocen: 0.0)
 
Palmiery z cynamonem
 
4
lipiec
kuchenny bałagan
cudowne te Twoje ślimaczki :)
4
lipiec
monika
:-)
4
lipiec
Forex
Świetny przepis!
4
lipiec
Agabi
świetny pomysł. do ulubionych!
4
lipiec
ilovebakepl
Super pomysł :)
4
lipiec
Jotka
Świetny pomysł! Do wypróbowania!
 
Podaj wynik działania 7 - 2
Dodaj komentarz