Korzystanie z witryny www.slodkieslone.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.
 
 

Przetwory: Pomidory Na Zimę 

dodano: 11 Sierpnia 2012r.

Każdy z nas wie, że zimowe pomidory do niczego się nie nadają. Można kupić puszkowane ale ja wolę przygotować  je sobie  sama. Mam pewność co do ich jakości i składu. W moich słoikach znajdują się pomidory odmiany lima ale mogą być dowolne.

Składniki
  • 3 kg pomidorów
  • 2 łyżki soli

Przygotowanie:
Pomidory należy umyć, zalać wrzątkiem i ściągnąć skórkę. Obrane warzywa mieszamy z solą i wkładamy do czystych słojów, zakręcamy-nie dolewamy wody. Pasteryzujemy w garnku wypełnionym wodą do 3/4 wysokości słojów przez 25 minut od zagotowania się wody.
Smacznego!!

 


 
 
(średnia ocen: 0.0)
 
7
luty
cenzor
Zrobiłam zgodnie z przepisem. Okazuje się , że zrobiłam za mało bo już mi się skończyły, gotowałam na nich zupę pomidorową oraz sosy do makaronów. Dobry przepis , pomidory trzymają się dobrze w słoikach - warto zrobić na zimę - SMACZNEGO!
28
sierpień
Kasia
Dzieki :) Juz sie ciesze na pomidorki :D
28
sierpień
monika
:)
28
sierpień
monika
tak
28
sierpień
Kasia
Oprocz ogorkow (lata temu) i czasem dzemow, nie robilam zadnych innych przetworow.Ale te pomidory wygladaja tak dobrze ze chyba jednak wyprobuje ten przepis.Tylko nie rozumiem jednej rzeczy, do sloikow wrzucam tylko pomidory i sol, bez wody? :| pozdrawiam
12
sierpień
monika
jeżeli słoje dobrze się wymyje, zamknie i spasteryzuje to nie ma prawa się nic stać.
12
sierpień
monika
może coś źle zrobiłaś?
11
sierpień
k
Kiedyś robiłam tak pomidory i wszystkie się popsuły - szkoda pomidorów i robory
11
sierpień
Ewa Gąsior
I dlatego marzy mi się spiżarnia.
 
Podaj wynik działania 7 - 4
Dodaj komentarz