Korzystanie z witryny www.slodkieslone.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.
 
 

Pieczeń z Biodrówki Wieprzowej 

dodano: 28 Listopada 2012r.

Mimo, że lubię próbować w kuchni wszelakich nowości to na obiad często króluje mięso, sosik i ziemniaczki. Ostatnim moim odkryciem jest biodrówka wieprzowa, sama nie wiem czemu nigdy wcześniej nie sięgałam po tę część. Robię z niej pieczeń, która bardzo przypadła domownikom do gustu i stała się częstym bywalcem kuchennego stołu.

 


Składniki
  • biodrówka wieprzowa
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 marchwie, umyte, obrane i posiekane w talarki

 Przygotowanie:

1)Biodrówkę nacieramy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w pióra i układamy na dnie brytfanki. Na cebuli układamy pieczeń i obkładamy ją posiekanym w plasterki czosnkiem, przykrywamy i zostawiamy w lodówce na 24 godziny.

2)Mięso pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez godzinę. Po tym czasie ostrożnie zdejmujemy pokrywkę i na mięsie układamy marchew. Pieczeń możemy także podlać odrobiną wody (około szklanki). Dopiekamy jeszcze przez 30 minut.

Smacznego!
zp8497586rq

 
 
(średnia ocen: 0.0)
 
 
Podaj wynik działania 1 + 4
Dodaj komentarz