Korzystanie z witryny www.slodkieslone.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.
 
 

Pasta z Makreli 

dodano: 11 Listopada 2012r.

Zdecydowanie klasyka gatunku ;-) Pasta z makreli, wykonana z dobrej, naturalnie uwędzonej ryby bije na głowę wszelkie szynki. Uwielbiana przeze mnie w czasie dzieciństwa i uwielbiana teraz, pomarańczowa, aromatyczna, śliczna i pyszna.

 


Składniki
  • 2 średnie makrele wędzone
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól i pieprz do smaku


Przygotowanie:

1)Makrele obieramy ze skóry i ości, następnie drobno siekamy i umieszczamy w miseczce.

2)Jajka ścieramy do ryby na tarce, o drobnych oczkach. Dodajemy majonez i koncentrat, sól i pieprz do smaku. Kanapki warto posypać dymką.

Smacznego!

zp8497586rq

 
 
(średnia ocen: 0.0)
 
16
listopad
Delfina
Smak z dzieciństwa, warto spóbować zrobić w końcu samemu :)
12
listopad
Ola
Proste, a jakie pyszne! Zainspirowałaś mnie - jutro kupuję makrelę i robię pastę :) Pozdrawiam!
 
Podaj wynik działania 2 - 9
Dodaj komentarz