Korzystanie z witryny www.slodkieslone.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.
 
 

Palmiery z cynamonem 

dodano: 28 Października 2013r.

Palmiery to jedne z najłatwiejszych a tym samym najefektowniejszych ciasteczek, pod warunkiem, że korzystamy z gotowego ciasta francuskiego. W oryginale ciasteczka te robi się jedynie z dodatkiem cukru, ja postanowiłam troszeczkę je zmodyfikować dodatkiem cynamonu-wyszły świetnie, polecam. 

Składniki
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu

Ciasto francuskie schładzamy w lodówce przez min. 1 h. W miseczce mieszamy cukier z cynamonem. Ciasto rozwijamy, posypujemy przyprawami i zawijamy w rulon wzdłuż dłuższego boku - z każdej strony do połowy długości. Ciasto zawijamy w papier i chłodzimy przez kolejne 20 minut w lodówce. W tym czasie piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni a blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto kroimy nożem na plastry o grubości 1 cm i rozkładamy na blaszce. Ciastka pieczemy około 15-20 min na złoty kolor, studzimy na kratce.
Smacznego!

 
 
(średnia ocen: 0.0)
 
Ślimaki z Ciasta Francuskiego
 
 
Podaj wynik działania 6 + 7
Dodaj komentarz