Korzystanie z witryny www.slodkieslone.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.
 
 

Frittata z pomidorami i bazylią 

dodano: 28 Czerwca 2013r.

Do frittaty możemy dodać cokolwiek mamy w lodówce, może to być szynka, kiełbasa, dowolny ser czy dowolne warzywa. To wspaniałe danie smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno. Przygotowuje się ją bardzo szybko i tak samo szybko znika z talerzy. 

Składniki
Ilość potrzebna na formę 26 cm :
  • 7 jaj
  • 100 g żółtego sera (startego)
  • 100 g mleka
  • garść świeżej bazylii
  • 1 pomidor
  • sól i pieprz

Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem, dodajemy mleko i starty ser. Wszystko wylewamy do formy, układamy plastry pomidora i posypujemy świeżą bazylią. Pieczemy 30 minut, aż masa jajeczno-serowa się zetnie.
Smacznego!

 
 
(średnia ocen: 0.0)
 
 
Podaj wynik działania 8 + 10
Dodaj komentarz