Korzystanie z witryny www.slodkieslone.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.
 
 

Ekspresowa Zupa Rybna 

dodano: 14 Czerwca 2012r.

Do tej pory zupa rybna kojarzyła mi się przede wszystkim z nieprzyjemnym zapachem i długim gotowaniem wywaru z rybich głów. Jednym słowem paskudztwo:) Wczoraj miałam okazję się przekonać, że tak wcale być nie musi! A dzisiaj dzięki Pani Dorocie zdradzę Wam przepis :)
 

Składniki
  • 0,5 kg filetu z łososia
  • 0,2 kg filetu z dorsza
  • 4 marchewki
  • korzeń pietruszki
  • ćwiartka selera
  • por
  • papryka żółta
  • papryka czerwona
  • cukinia
  • szklanka przecieru pomidorowego
  • sok z 1/2 cytryny
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 6 ziarenek pieprzu
  • 2 listki bobkowe
  • garść koperku
  • sól 

 

Przygotowanie:

1) Marchew, selera i pietruszkę pokrójcie w słupki, pora w talarki następnie podsmażcie w garnku na 2 łyżkach oliwy z oliwek  przez 5 minut (w diecie Dukana oliwę pominąć).

2)Zalejcie warzywa wodą 10 cm ponad warzywa, dodajcie przyprawy wraz z koperkiem oraz przecier i gotujcie do miękkości.

3)Pod koniec dodajcie pokrojone w kostkę papryki oraz cukinię, ostatecznie doprawcie zupę do smaku i ułóżcie na wierzchu kawałki ryb-przemieszajcie bardzo delikatnie aby mięso się nie rozpadło. Przykryjcie i gotujcie jeszcze 10 minut tak aby łosoś oraz dorsz ścięły się w gorącej zupie.

Smacznego!

 
 
(średnia ocen: 0.0)
 
14
czerwiec
madzia
o niaaaaaaam :D
 
Podaj wynik działania 5 + 9
Dodaj komentarz