Korzystanie z witryny www.slodkieslone.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.
 
 

Domowy Sorbet Truskawkowy 

dodano: 16 Lipca 2012r.

Nie mam maszynki do lodów i wszystkie sorbety jakie do tej pory miałam okazję robić były twarde jak kamień więc nie dało się ich nałożyć. Kiedy na allegro znalazłam takie oto foremki uznałam, że to strzał w dziesiątkę, ponieważ bez problemu takiego loda wyjmę i zjem.

Składniki
  • 0,5 kg truskawek
  • szklanka miodu lub cukru
  • sok z połowy cytryny


Przygotowanie:
Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i miksujemy z cukrem i sokiem z cytryny na gładko. Następnie mus przecieramy przez gęste sitko, mnie osobiście denerwują nasionka które zawierają owoce. Gotowy sorbet wlewamy to foremek i mrozimy. Aby łatwiej było nam je wyjąć foremkę zanurzamy przez chwilę w kubku z wrzątkiem.

Smacznego!

zp8497586rq

 
 
(średnia ocen: 0.0)
 
 
Podaj wynik działania 6 - 2
Dodaj komentarz