Korzystanie z witryny www.slodkieslone.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.
 
 

Dieta Dukana: Ryba po grecku wujka Gienka 

dodano: 22 Maja 2012r.

Kiedy pojawia się na stole znika w mgnieniu oka. Jest tak pożądanym towarem na świątecznym stole, że goście z wyprzedzeniem o nią pytają. Okazało się, że przyrządzona po dukanowsku smakuje równie smacznie.

Składniki
  • 1 kg filetów z dorsza
  • 1 kg marchwi
  • 1 większa pietruszka
  • pół selera wielkości orzecha kokosowego
  • 4 czerwone cebule
  • sól pieprz
  • przyprawa do ryby
  • koncentrat pomidorowy 


Przygotowanie:

Filety  oprószyć solą, przyprawą do ryb i poddusić na małej ilości wody. Marchew, pietruszkę oraz seler trzemy na grubych oczkach a cebule kroimy w kosteczkę. Wszystkie warzywa przesypujemy do większego garnka i dusimy do miękkości z solą,pieprzem i koncentratem (około 10 łyżeczek). Na dnie miseczki układamy na przemian potrawkę i rybę. Podajemy schłodzone.

 

 

Smacznego!
zp8497586rq

 
 
(średnia ocen: 0.0)
 
 
Podaj wynik działania 7 - 6
Dodaj komentarz