Dieta Dukana: Pieczarki ze szpinakiem
dodano: 24 Maja 2012r.
Połączenie dość niestandardowe ale zapewniam że się sprawdza. Jadłam te pieczarki u koleżanki i nie mogłam się nadziwić jak dobrze smakują razem ze szpinakiem i serem.

Składniki
Przygotowanie:
Pieczarki myjemy i wyłamujemy nóżki. Szpinak wykładamy na patelnię, dodajemy wyciśnięty czosnek, sól i pieprz. Tak przygotowanym farszem nadziewamy kapelusze a na wierzch układamy odrobinę sera. Zapiekamy w 180 stopniach przez około 20 min. (piekarnik musi być rozgrzany)
Smacznego!
Pieczarki myjemy i wyłamujemy nóżki. Szpinak wykładamy na patelnię, dodajemy wyciśnięty czosnek, sól i pieprz. Tak przygotowanym farszem nadziewamy kapelusze a na wierzch układamy odrobinę sera. Zapiekamy w 180 stopniach przez około 20 min. (piekarnik musi być rozgrzany)
Smacznego!
(średnia ocen: 0.0)
5
kwiecień

monika
a dodałam do dukana bo śladowa ilość sera :)
5
kwiecień
Adrijah
Przekąska fajna, chętnie spróbuję :) ale nie dukanowa. Chyba, że bez sera ;)
24
maj

monika
A bo zwinęłam ser w ruloniki:)
24
maj
Klaudia
ale śmiesznie wyglądają
24
maj
Libraia
Szpinak dobrze komponuje się smakowo z pieczarkami. Rewelacyjny pomysł na przekąskę. Na pewno skorzystam!
Pozdr.
24
maj

monika
są genialne:)
24
maj
Olka
O ile normalnie jak widzę słowo "dieta" to na pewno ominę przepis szerokim łukiem, to ten mi się wyjątkowo spodobał. Pyszne pieczareczki :)
Podaj wynik działania 3 - 1