Korzystanie z witryny www.slodkieslone.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.
 
 

Chleb w jajku z serem 

dodano: 27 Czerwca 2012r.

Te grzanki to dla mnie wspomnienie z dzieciństwa. W weekendy Mama wabiła nas do kuchni ich zapachem i było pewne, że znikną w mgnieniu oka. Robię je do dziś i  jestem od nich uzależniona, niestety do dietetycznych potraw z pewnością nie należą.

Składniki
  • 3 kromki chleba
  • 3 plastry sera
  • 2 jajka
  • sól pieprz
  • olej do smażenia


Przygotowanie:

Jajka roztrzepujemy ze szczyptą soli i pieprzu, maczamy chleb i smażymy na oleju, rozgrzanym na średnim ogniu, przez około 4 minuty (do zrumienienia się). Grzankę przewracamy na drugą stronę, kładziemy ser i smażymy tak długo aż się stopi. Można przykryć przykrywką. Podawać z keczupem.

Moje grzanki wycięłam nożem po przyłożeniu okrągłej szklanki.

Smacznego!

 

zp8497586rq

 
 
(średnia ocen: 0.0)
 
27
czerwiec
monika
a myślałam, że przepis taki pospolity:)
27
czerwiec
karmel-itka
takich tostów francuskich nie spotkałam ;] bardzo fajne!
27
czerwiec
monika
też tak często mam:)
27
czerwiec
Klaudia
a ja przeczytałam z sercem i tak szukam haha
 
Podaj wynik działania 9 + 3
Dodaj komentarz